Mika klar for Øksendalutbyggingen

Styret og eierne i Sira-Kvina kraftselskap besluttet onsdag 17. september å gjennomføre utbyggingen i Øksendal.

Prosjektet omfatter utnyttelse av tre delfelt i Øksendalsvassdraget.

Mikas kontrakt har en verdi på ca 100 millioner og omfatter en seks km lang overføringstunnel og tre bekkeinntak som samler inn vannet og overfører det til Tonstad kraftverk. Arbeidene starter ved tverrslag i Ovedal. Alle arbeider skal være ferdig høsten 2010.

- Styret i Sira-Kvina er svært godt tilfreds med at vi med denne utvidelsen vil få enda mer ren og fornybar energi ut fra eksisterende installasjoner i Sira-Kvina systemet. Det gleder oss også at utbyggingen kan gjennomføres på en miljømessig svært skånsom måte, sier styreleder Jan Alne i Statkraft Energi AS.

- Sira-Kvina har i mange år vært en ren driftsorganisasjon. Det er derfor spennende med de nye utfordringene som denne utvidelsen gir oss, sier administrerende direktør Gaute Tjørhom i Sira Kvina Kraftselskap.

Også i Mika er man glade for at utbyggingen nå realiseres.

- Kontrakt ble skrevet i juni og vi har selvfølgelig vært spent på den endelige beslutningen. Planlagt oppstart er rett rundt hjørnet, sier administrerende direktør Kjell Inge Davik i Mika.

Utbyggingsområdet ligger i Sirdal kommune, sørøst for Tonstad. Utvidelsen vil gi en årlig produksjonsøkning på om lag 33 GWh. Dette tilsvarer strømforbruket til 1.700 husstander.