Flere direktører slutter i Mesta

Flere sentrale personer i Mesta har valgt å forlate selskapet. Blant disse er kommunikasjonsdirektør Grunde Fredriksen.

I en melding publisert på Mestas intranettsider heter det at etter konsernorganiseringen av Mesta skal det være foretatt en gjennomgang av tjenestene som produseres i morselskapet og organiseringen av disse.

Det har ført til at det nå blir betydelige endringer i hvordan produksjonen av visse tjenester skal organiseres. Planen er at flere av tjenestene skal produseres ute i datterselskapene og at kostnadene blir redusert.

Ved siden av kommunikasjonsdirektør Grunde Fredriksen skal direktør for marked og forretningsutvikling Dag Ketil Grønnesby, produksjonsdirektør Gunnar Berg Treidene i Mesta Drift AS, direktør for forretningsutvikling Terje A. Totland og miljøsjef Heather Bergsland forlate sine stillinger.

- Vi gjør disse endringene for at mer av støttetjenestene skal produseres ute i datterselskapene. Det enkelte datterselskap har best forutsetning for å dimensjonere støttetjenestene til sine behov og det får de større muligheter til med disse endringene. Samtidig reduserer vi antall stillinger i morselskapet og kostnadene i konsernet reduseres betydelig, sier konstituert konsernsjef Kristian E. Just.

Disse funksjonene berøres:

Ytre miljø
Ansvaret for ytre miljø plasseres i det enkelte datterselskap. Det innebærer at miljøavdelingen i morselskapet avvikles. Miljøsjef Heather Bergsland har sluttet og begynner i Multiconsult.

Marked og forretningsutvikling
Ansvaret for salgs- og markedsarbeid er plassert i det enkelte datterselskap. Det videre arbeidet med markedsføring og forbedring av kunderelasjonene vil skje i hvert enkelt datterselskap. Ansvaret for forretningsutvikling blir tillagt det enkelte selskap i samarbeid med konsernsjefen. Avdelingen for marked og forretningsutvikling avvikles. To stillinger innen markedsanalyse blir videreført og lagt under avdelingen for økonomi og finans. Dag Ketil Grønnesby slutter i stillingen som direktør for marked og forretningsutvikling 31. desember.

Kommunikasjon
Siden Mestas etablering har det vært satset betydelige ressurser på kommunikasjon for å gjøre Mesta til en sterk merkevare. Denne målsetningen er nådd. Framover skal denne posisjonen forsvares og vedlikeholdes. Kommunikasjonsavdelingen har også vært sentral i arbeidet med Mesta Produksjonssystem. Ansvaret for forbedringsarbeid er nå plassert i det enkelte datterselskap og behovet for kommunikasjonstjenester innen dette området er redusert. Samlet fører dette til at antall stillinger i kommunikasjonsavdelingen kan reduseres fra sju til tre. Kommunikasjonsdirektør Grunde Fredriksen slutter i sin stilling 1. oktober for å starte egen rådgivningsvirksomhet. Erik Riste vil overta ledelsen av avdelingen.

- Jeg føler at mitt oppdrag er utført. Da jeg startet skulle vi etablere Mesta som merkevare og øke selskapets rekrutteringsstyrke. Det mener jeg å ha bidratt til. Nå går Mesta inn i en ny fase og jeg føler ut fra en totalvurdering at det er riktig å overlate stafettpinnen til andre, sier Fredriksen til Byggeindustrien.

Han sier at han vært med på seks innholdsrike, spennende og lærerike år i Mesta.

- Vei- og fagarbeiderne i Mesta har en sjelden yrkesstolthet og jeg har hatt gleden av å samarbeide med mange dyktige mennesker hele tiden. Jeg har også blitt veldig glad i bransjen, som jeg ikke hadde noe forhold til før jeg ble ansatt i Mesta, legger han til.

Nå se han frem til å etablere sitt eget kommunikasjonsrådgivningsselskap.

- Jeg skal etablere Varde Consulting AS med meg selv som første ansatt. Jeg har ambisjoner om vekst blant annet innen forbedringsarbeid, omstillings- og endringsprosesser, bistand til rekrutteringsprosesser samt film- og TV-produksjon i bedriftsmarkedet, utdyper han.

I Mesta sørget han for at avdelingen vant Kommunikasjonsprisen i 2007. Selskapet ble også kåret til Norges mest attraktive arbeidsplass for medie- og kommunikasjonsfolk i 2007, og Mesta ble kåret til landets 11. mest attraktive bedrift å jobbe for i 2006 og 2007 og var den bedriften i Norge med nest høyest omdømmevekst i 2006.