Nytt lederskifte i Sintef Byggforsk

Det er igjen uro omkring ledelsen i Sintef Byggforsk. Sintef -ledelsen bekrefter at konsernsjef Bjørn Svensvik nå må gå fra stillingen. Etter det Byggeindustrien har grunn til å tro, er det ikke klart hvem som skal ta over. Nå skal Svensvik sitte på oppsigelse, men det er etter vårt syn viktig at det snarest blir konstituert en ny leder slik at ikke Sintef Byggforsk taper høyde. En oppsagt direktør har ikke den tillit som kreves i en så viktig jobb.

Det er toppsjefen i Sintef, Unni M. Steinsmo, som er styreleder i SINTEF Byggforsk. Vårt råd til henne og til styret ellers, er at styret nå tar de nødvendige grep for å sikre en etterfølger.

Sintef Byggforsk er for byggenæringen i Norge en meget viktig institusjon - og det er helt avgjørende at man får en leder som kan styre denne institusjonen videre med fast hånd.

Etter det som er sagt fra Sintef så langt, skyldes oppsigelsen av Svensvik at det er uenighet om veivalg fremover. Det er helt avgjørende at en leder er enig med styret i slike veivalg.

En av årsakene til endringene skal også være at de økonomiske resultatene i Sintef Byggforsk ikke er tilfredsstillende. Det er bare en liten del av finansieringen som skjer over statsbudsjettet. Resten - og det vil si mesteparten av driftsutgiftene - må dekkes inn med egne inntekter.

Det har vært mye uro i Sintef Byggforsk de siste årene. Det er nå viktig at man går gjennom hele virksomheten - og at fokus rettes mot de arbeidsoppgavene Sintef Byggforsk skal drive med.

Det har vært forsøkt å holde denne saken hemmelig. Men i dagens åpne samfunn er det ikke mulig å holde lokk på slike saker. Det er heller ikke ønskelig.