Lederskifte i Sintef Byggforsk

- Det forberedes et lederskifte i Sintef Byggforsk, sier kommunikasjonsdirektør Petter Haugan i Sintef til Byggeindustrien.

- Konserndirektør Bjørn Svensvik har gjort en betydelig jobb med å etablere Sintef Byggforsk som et ledende byggforskningsinstitutt i Europa. Han velger nå å gå av som leder på grunn av uenighet om videre veivalg for Sintef Byggforsk. Bjørn Svensvik fortsetter i sin stilling inntil det er avklart når og hvordan lederskiftet gjennomføres, sier han.

De siste dagene har det vært hektisk møtevirksomhet. Toppsjefen i Sintef, Unni M. Steinsmo, har pendlet frem og tilbake mellom Trondheim og Oslo for å finne en løsning i saken. Det har så langt vært veldig vanskelig å få noen nærmere kommentarer.

Etter at Åge Hallqvist gikk av som sjef i Norges byggforskningsinstitutt, har det vært mye turbulens på Byggforsk. Frank Henning Holm som overtok etter Hallqvist, ble presset ut av stillingen. Siden ble Byggforsk en del av Sintef -systemet. Nå er det Bjørn Svensvik som må gå fra toppjobben i Sintef Byggforsk.

Les mer om Sintef Byggforsk her