Byggma åpnet ny fabrikk

Byggma group har investert 90 millioner svenske kroner i en ny produksjonslinje på Masonite Beams- fabrikken i Rundvik i Sverige som nå er åpnet. 

Den 10. september 08 ble fabrikken høytidelig åpnet med den svenske Næringsminister Maud Olofsson og over 170 inviterte gjester tilstede. Et fantastisk vellykket åpningsarrangement med taler, musikk, gave-overrekkelser samt fabrikkomvisning ble etterfulgt av en verdig og flott festmiddag. Maud Olofsson holdt en inspirerende tale hvor viktigheten av utvikling innen industriell produksjon ble presisert.

I den nye fabrikken er det en produksjonskapasitet på hele 24 millioner løpemeter bjelke pr år, hvilket er ti ganger mer enn tidligere. Produksjonslinjen har en kapasitet på hele 120 meter pr minutt. Den nye fabrikken i Rundvik har nå den mest avanserte og fleksible maskinen for produksjon av I-bjelker i hele Europa.

- Vi satser i Rundvik for å bygge videre på den brede kompetanse som allerede finnes her og vårt mål er at det gir lønnsom drift og trygge arbeidsplasser i regionen, sier styreformann Geir Drangsland.

Fabrikken har en ypperlig beliggenhet i Rundvik med egen havn og nærhet til både Masonite fabrikken og flere lokale sagbruk som leverer råmateriale til bjelkene. Dette innebærer igjen minimale transporter av råmateriale, noe som er positivt for miljøet.

- Med dagens tydelige trender i Europa med overgang til industriell produksjon av hus og bygninger, økte krav til energiøkonomisering og et økt fokus på miljø innebærer at Masonite bjelken er et produkt med stort vekstpotensiale, sier fabrikk direktør Kjell-Allan Johnsson.

Den opprinnelige fabrikken i Rundvik startet med produksjon av I-bjelker i 1972. Masonite Beams og Masonite Boards ble kjøpt av Byggma asa 31 juli 2006 og har 40 ansatte.