Gir bort veikurs

Høgskolen i Narvik og Statens vegvesen vil dele veikompetanse ved å gi bort et ferdig kursopplegg. 

Kurset ”Drift og vedlikehold av veger og gater” er utarbeidet med hjelp fra Statens vegvesen og bransjen som også har fått være med på å påvirke innholdet.

Høgskoler med byggutdanning kan fritt bruke kursopplegget overfor egne byggstudenter. De kan tilby kurset som eget kurs og selv få godskrevet studiepoengene, men de må selv ta seg av og følge opp egne studenter.

Det er ønskelig å få utarbeidet databaser med fagmoduler innenfor de enkelte valgfag som høgskolene kan bruke fritt i sine kurs ovenfor egne ordinære studenter. Fagene bør være av typen erfaringsoverføring og ikke fag med mye matematiske utledninger. Bransjen må være aktivt med i oppbygging av fag og fagmoduler.

- I denne modellen kan den enkelte høgskole få ansvaret for sitt fagområde og bygge opp tilsvarende databaser som sitt kurs. De høgskoler som får ansvaret for en kurspakke kan tilby faget som EVU-kurs, sier førsteamanuensis Erling Reinslett ved Høgskolen i Narvik.

Databasene gjøres tilgjengelig i et felles Intranett for høgskoler med byggutdanning.

- Opplegget bryter med tradisjonell kurstenking hvor materiell og opplegg holdes tett til brystet slik at andre høgskoler ikke får tilgang til opplegget. Dette er gammeldags husmannstenking hvor hjulet må finnes opp hver gang det skal brukes. Hvorfor ikke i stedet ha et åpent system mellom høgskolene hvor vi kan ta i bruk det beste og videreutvikle det til å ble enda bedre, legger han til.

- Den beste utvikling får vi i et åpent system hvor de gode drager lasset og de andre kvalitetssikre opplegget med sine kritiske innspill. Vi begynner med kurset "Drift og vedlikehold av veger og gater". Opplegget kan brukes som modell for andre kurs i en felles høgskoledatabase. Så her er det fritt frem og velkommen på laget, avslutter Reinslett.