Optimismen råder på Møre

Olje-eventyret fortsetter på Møre. Optimismen er stor, ikke minst i Kristiansund.

Mens krigsoverskriftene i avisene nå nærmest spår verdens undergang på grunn av finansskandalen i USA, er det stor optimisme i mange områder i annerledeslandet Norge. I denne uka ble det holdt en oljekonferanse i Kristiansund.

Bare i løpet av de siste tre årene har antall årsverk i den lokale oljebransjen nesten fordoblet seg, fra 1.149 årsverk i 2005 til 2.130 årsverk ved utgangen av 2007. I tillegg har Møreforsking beregnet at ytterligere 1.385 årsverk er indirekte knyttet til oljeindustrien i dette området. Så langt er det særlig StatoilHydro og Shell som har ledet an, men nå kommer også store oljeselskap som BP og Total til Møre.

Kristiansund har aldri hatt en slik vekst. Nå er Frei blitt en del av bykommunen, og til neste år blir også Averøy landfast nordover når Atlanterhavstunnelen står klar. Det bygges opp en stor basefunksjon også i Averøy. I havneområdet i Kristiansund er det svært travelt. Dette begynner å bli en av de største havnene i hele Norge.

Det investeres betydelig beløp i baseområdene, men i tillegg er det også annen stor byggeaktivitet.

Men det er også mange andre områder i Norge som opplever stor utvikling. I en periode med mange negative presseoppslag er det viktig å ha perspektivene klare, sier en av våre lesere.