Fjern prisstaket på studentboliger

Man kan saktens bygge mange studentboliger for under 600 000 kroner pr hybel, men da får man også en kvalitet deretter. Det å bygge billig kan bli svært så dyrt i lengden. Problemet i dag er at Kunnskapsdepartementet har satt et tak på kostnadene pr. hybel som tilsvarer ovennevnte beløp. Nå ber både Husbanken og Norsk Studentunion om at pristaket heves. Vi er enige i det.

 

På den annen side må det være mulig å prosjektere noen standard studenthybler som ser noen lunde like ut uansett hvor i landet de bygges. Og selvsagt da til en kvalitet som er akseptabel. Det at et hvert studentboligprosjekt skal tegnes fra grunnen av - og at det alltid skal lage nye prototyper skjønner ikke vi.

Vi har sett en del grelle eksempler på studentboliger som har vært fulle av feil. Etter bare noen måneder er flere blitt stengt for nødvendig ombygging og reparasjon. Millionene ruller ut. Er det ikke lekkasjer i bad, så er det gjerne lekkasjer fra tak. Mange av disse feilene er rene prosjekteringstabber. Slik ville en unngå dersom man bygde studenthybler på basis av vellykkede prosjekter.