Bruk mer oljepenger i Norge

Til tross for at statsbudsjettet er spikret lenge før den siste finansuroen, regner vi med at Regjeringen kjenner sin besøkelsestid. Norge kan komme gjennom krisen ved at det brukes mer oljepenger for å holde hjulene i gang her hjemme. I tillegg forventer vi at Norges Bank setter ned styringsrenten slik at folk flest ikke rammes av spekulantenes herjinger. Det kan ikke være slik at det er de unge førstegangsetablererne som skal betale prisen for det pengespill vi har vært vitne til.

 

Det vil virke rart dersom statsminister Jens Stoltenberg deler ut milliarder av kroner i utlandet - denne gang til Brasil for å bevare regnskogen (som er et bra tiltak om man har kontroll på pengene) - dersom den samme statsministeren kniper igjen den statlige pengebruken her hjemme. Det vil ikke det norske folk forstå.

Det er store forventninger til det siste statsbudsjett den rødgrønne regjeringen legger frem før valget. Noen har selvsagt helt ubegrensede forventninger - men dersom man fortsetter å strø om seg med penger i tvilsomme selskaper og land, må det reageres. Vi forventer at det kommer langt mer penger til samferdsel og til vedlikehold av offentlige bygg og anlegg som skriker etter hjelp.