Ja takk, begge deler

Lønner det seg med store eller mer oppdelte veiprosjekter? Det er viktig å ha flere tanker i hodet samtidig, mener vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Terje Moe Gustavsen sa i sitt innlegg under Tunneldagene 2008 at det er meget interessant med strekningsvis veiutbygging. Statens vegvesen er også opptatt av å se på ulike former for kontrakter og kontraktstrategier. I den pågående debatten om det lønner seg med store kontrakter eller mer oppdelte prosjekter, ønsker ikke Moe Gustavsen å velge side.

- Vi ønsker å se litt mer nyansert på det. Det er viktig å ha flere tanker i hodet samtidig. Noe egner seg som større prosjekter, mens andre ganger har vi sett en klar lønnsomhet i dele opp og ta et større byggherreansvar. Vi vil ikke binde oss opp mot at det ene skal gå foran det andre, sier Moe Gustavsen.

Den andre utgaven av Tunneldagene (første gang i 2006) går av stabelen på Sundvolden Hotell i perioden 15-17 september. 124 er påmeldt til arrangementet som holdes i regi av Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF), Tekna og Norsk Bergmekanikkgruppe.

I Byggeindustrien nummer 12 kan du lese om hva Terje Moe Gustavsen tenker om norske veitunneler.