60 år med stødig drift

Onsdag 17. september feirer entreprenørselskapet Maskinanlegg AS 60 år.

På seks tiår har selskapet vokst fra å ha én gravemaskin og én ansatt til å bli en betydelig maskinentreprenør med 35 ansatte og en årsomsetning på rundt 40 millioner kroner.

Denne uken skal selskapet gjøre stas på seg selv og sine ansatte.

- Vi har lenge sett fram til å markere denne milepælen i selskapets historie. Nå skal vi feire våre nåværende og tidligere ansatte på en skikkelig måte. Gjennom hardt arbeid har de sammen med ledelsen lagt grunnlaget for en bedrift som står sentralt i regionen og som har klare ambisjoner for fremtiden. Selskapets eiere har invitert samtlige ansatte, og ikke minst våre pensjonister, til en storveis feiring på Storefjell Høyfjellshotell, forteller daglig leder i Maskinanlegg AS Trond Framnes

Foruten lang erfaring og høy kompetanse har Maskinanlegg AS en stor maskinpark og en stabil arbeidsstokk. Selskapet løser oppdrag innenfor veibygging, vann- og avløpsanlegg, terrengarbeid, fjellarbeid, masseforflytning, grunnarbeid for bygg og spesialtransport. Hovedsakelig opererer selskapet i fylkene Hedmark og Oppland, med hovedvekt på kommunene øst for Mjøsa.

Historien til Maskinanlegg AS strekker seg helt tilbake til en septemberdag i 1948. Den gangen fikk selskapet navnet Mentz Jørstad Gravemaskin A/L og besto av kun en maskin og en eneste ansatt. Bak det lille selskapet sto brødrene Helge, Leif og Mentz Jørstad sammen med Oddvar Aarseth. Ved å investere overskudd fra driften i nye maskiner skulle selskapet vokse seg større for hvert år som gikk. I 1961 ble selskapet omdannet til aksjeselskap og endret samtidig navn til det vi i dag kjenner som Maskinanlegg AS. 60 år etter oppstart har selskapet 40 maskiner, herav 14 gravemaskiner, rundt 35 ansatte og er fortsatt i hovedsak eiet av familien Jørstad.

- Det er spesielt å jobbe i et tradisjonsrikt selskap som Maskinanlegg. Flere av våre ansatte har selv foreldre som tidligere har stått, og fortsatt står på selskapets lønningsliste. Tradisjon og kontinuitet er to nøkkelord som alltid har preget driften. Derfor er jubileumsfesten til helgen først og fremst en feiring av våre ansatte gjennom selskapets lange og spennende historie, avslutter daglig leder Framnes.