Rambøll Norge vekst-vinner

Rambøll Norge er ett av selskapene i rådgiver-giganten Rambøll som kan vise til sterkest vekst i første halvår. 

I første halvår økte omsetningen med 21 prosent til 446 millioner NOK og resultatet økte med 31 prosent til 43 millioner NOK (51,6 millioner før avskrivninger).

Årets to første kvartaler har vært tilfredsstillende for en av Nord Europas ledende tekniske kunnskapsvirksomheter. Med en stigende vekst på inntektssiden og en fortsatt høy driftsmarginal, fikk Rambøll et overskudd før skatt på 185,8 mill DKK i første halvår. Dette er en stigning på 14 prosent i forhold til 2007 hvor overskuddet før skatt i samme periode var på 163,1 millioner DKK.

Rambølls omsetning har steget med 27 prosent til 2,87 milliarder DKK, og driftsmarginen (før avskrininger) er stabilisert på åtte prosent.
Med en medarbeidervekst på 43 prosent i det seneste året, har Rambøll konsernet nå mer enn 8.000 medarbeidere. Det er utviklingen i kjernekompetanser innenfor teknisk rådgivning og strategiske oppkjøp av virksomheter på nye markeder som er årsaken til den markante stigningen. Halvårsregnskapet gjenspeiler samtidig Rambølls suksess med å tiltrekke høykvalifisert arbeidskraft, heter det i en melding fra selskapet.

Rambøll konsernet har nå 8300 medarbeidere, mens det i Norge er mer enn 1000 ansatte.

Nylig kjøpte Rambøll alle aksjene i ArealKonsult i Tønsberg og GeoFinnmark i Alta. Arealkonsult leverer tjenester innen areal og eiendomsprosesser. GeoFinnmark leverer tjenester innen kart, oppmåling og geodata.

– Markedet er fallende på boligsektoren, men innen Rambølls øvrige kjerneområder ser vi fortsatt en positiv utvikling, kommenterer adm. direktør Jan Ove Holmen i Rambøll Norge.