Åpen dag i Bjørvika

Det var mye spennende å se for de som valgte å benytte søndagen til et besøk på den åpne dagen i Bjørvika.

I hele området fra Sørenga i øst til Langkaia i vest kunne man få muligheten til å se hva som skjer i området. De besøkende fikk også se hvordan det ferdig utbygde Bjørvika-området vil bli.

Årets arrangement er et samarbeid mellom fire hovedarrangører: Statens vegvesen, Den Norske Opera & Ballett, Oslo S Utvikling AS og Plan- og bygningsetaten. Medarrangører er: AF Skandinavia, Sørenga Utvikling KS, ROM Eiendom, Bjørvika Utvikling AS, HAV Eiendom AS, Norsk Sjøfartsmuseum og teater- og kulturbåten MS Innvik.

Det var lagt opp til en gårute med seks punkter; Tunnelbefaring i veianlegget på Sørenga, se Norges største samling av skipsvrak, Statens vegvesens informasjonssenter, informasjonssenteret for Barcode-området, Operaen i Bjørvika og Teater- og Kulturbåten MS Innvik.

- Det har vært bra med folk innom, så vi må si oss forbøyde med arrangementet, sier Rolf A. J. Rolid i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune til Byggeindustrien. Han har vært prosjektkoordinator for den åpne dagen.

I fjor var det rundt 20.000 personer med på arrangementet. I år var nok ikke tallet så høyt. Det høye fjorårstallet kom fordi det var første gang publikum fikk muligheten til å komme på operataket.

Det er tredje gangen åpen dag i Bjørvika blir arrangert. Han regner med arrangementet vil fortsette også neste år.

- Det er som viktig er hvert år å ha noe nytt å komme med. Med aktiviteten det er i området, blir det nok ikke vanskelig å finne noen gode temaer neste år heller, legger han til.

Om Bjørvika:
Bjørvika er størst! Bjørvika er nesten 700 dekar stort, tilsvarende nær 100 fotballbaner. Det vil bli bygget ut ca. 960 000 m2, hvorav 450 000 m2 skal avsettes til boliger. Dette vil kunne gi mellom 4 000 og 5 000 nye boliger og inntil 20 000 nye arbeidsplasser når området er ferdig utbygd.