Tror på opptur i boligmarkedet

- Om noen år vil vi snakke om hvor lave boligprisene var i 2008, sier eiendomskongen Olav Thon. Han er ikke redd for kollaps i boligmarkedet.

- Om fem eller ti år kommer folk til å si: Du verden så billig det var i 2008, sier Thon til NTB.

Den 85 år gamle bondesønnen fra Vats i Hallingdal har gjennom en lang karriere bygd opp en av de største formuene i landet på nettopp eiendomsinvesteringer. Fredag stilte han opp for pressen under lanseringen av Hallgrim Bergs biografi «Milliardær i anorakk».

- Som ung mann begynte jeg å titte litt på prisutviklingen på gårder fra 1700-tallet og fram til 1930-åra. Den gang ble store gårder solgt for det som i dag tilsvarer en bedre middag. Jeg resonnerte som så: Det er da merkelig om dette skal stoppe akkurat nå. Folk slutter ikke å be om høyere lønn, sier Thon.

- Så du har ingen tro på noe boligkrakk, slik enkelte frykter?

- Nei. Det vil i så fall være panikkartet fordi enkelte ikke får finansiert sine kjøp. I 1990 skrev jeg en artikkel i Dagbladet. Der sa jeg at bankene ikke har noe å frykte dersom det verste som kan skje er at de blir sittende med eiendom, sier Thon.

Selv er han iallfall ikke skremt bort fra eiendomsarkedet. På spørsmål om han har kjøpt noen nye bygårder i det siste, svarte han smilende:

- Kanskje i formiddag.