Tror Ålesund-brann var påsatt

Politiet tror at brannen i en bygård i Ålesund natt til torsdag var påsatt. Alle de 22 beboerne ble evakuert da det begynte å brenne.

- Den foreløpige konklusjonen ut ifra de tekniske undersøkelsene gjør at vi ikke kan finne noen annen grunn til brannen enn at den ble påsatt, opplyser etterforskningsleder Arne Frøland i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Undersøkelsene pågår fortsatt, og det lokale politiet har bedt om bistand fra Kripos.

- Vi håper etterforskerne fra Kripos forhåpentligvis kommer i løpet av dagen og at vi kanskje kan konkludere ytterligere i løpet av fredag, sier Frøland.
Brannen startet like før klokken 2 natt til torsdag i en leilighet i en bygård i sentrum av Ålesund. Brannvesenet hadde kontroll ved 4-tiden.

- Leiligheten er ganske sterkt skadd, men ikke totalskadd. Den er nok ikke beboelig med det første, opplyser Frøland.

De 22 personene som bodde i bygården ble alle evakuert til et hotell. Også flere bygårder i nabolaget ble evakuert. Totalt skal et 40-talls personer ha blitt evakuert, men de fleste var torsdag ettermiddag tilbake i leilighetene sine.
En mann fra leiligheten der brannen startet, ble brakt til sykehus med ambulanse, men har vært i stand til å bli avhørt av politiet.

- Vi har foretatt et kort avhør av ham, samt at vi har avhørt flere av naboene, sier Frøland, og understreker at de ikke har noen mistanke til mannen.