Alle feilene svekker tilliten til jernbanen

- Forsinkelser er en ting, men det viktigste er at alle feilene svekker folks tillit til jernbanen som fremkomstmiddel, sier teknisk direktør Frode Mo i Flytoget til NTB.

 

En signalfeil ved Skøyen stasjon forårsaket ved 15-tiden onsdag store forsinkelser og innstilte togavganger. Feilen ble rettet opp etter om lag to timer. Togtrafikken ble kraftig redusert fordi det bare var mulig å kjøre på to av fire spor, og flytogene vestover fra Oslo ble innstilt i begge retninger.
Tirsdag førte en signalfeil på samme stasjon til at flere tusen passasjerer ble rammet.

- Store kostnader
- Silke feil er alltid uheldig og påfører oss store kostnader, men vi klarer å få passasjerene fram ved hjelp av busser, sier Mo.
Passasjerene fra Asker til Gardermoen ble fraktet med busser til Oslo S der de kunne ta toget videre.

- Jeg tror det har gått greit. Vi har ikke fått klager fra passasjerer som har kommet for sent. Men skjer dette for ofte, fører det til at mange mister tilliten til jernbanen som fremkomstmiddel. Det er det som er det alvorlige, sier Mo.
Flytogene kunne gå igjen fra Asker ved 16-tiden onsdag ettermiddag.

Mange berørt
Vakthavende informasjonssjef i Jernbaneverket, Harry Korslund, beklager sterkt feilen. Ekstra kritisk ble det fordi signalanlegget falt ned på en tid da trafikken er meget stor.

- Selv om det denne gang bare tok et par timer å rette opp feilen, ble flere tusen passasjerer berørt. Problemene ble størst for dem som skulle vestover fra Oslo, Men når det skjer noe på en så tungt trafikkert strekning som Asker-Lillestrøm, sprer problemene seg raskt til andre linjer, sier Korslund til NTB.
Han kunne onsdag ettermiddag ikke si noe om onsdagens feil var den samme som tirsdag.