Nytt offshoreoppdrag for AF

AF Gruppen har inngått en intensjonsavtale med Shell U.K. Limited (Shell) om fjerning og gjenvinning av 6 plattformer ved Indefatigable olje- og gassfeltet på britisk sektor av Nordsjøen.  

Forhandlinger om den endelige avtalen pågår og igangsettelse av denne er gjenstand for endelig godkjennelse av Shell. Den endelige avtalen har en verdi på ca 230 millioner kroner. Det er AF Decom Offshore, en del av AF Gruppens miljøvirksomhet, som vil utføre arbeidet med frakoplingsarbeidene offshore og gjenvinnings- og avfallshåndteringen onshore for Inde Decommissioning Prosjektet.

Forberedelse av arbeidet påbegynnes umiddelbart, mens arbeidet med demontering av plattformene vil starte i begynnelsen av 2009. Prosjektet har en varighet på 3 år.

AF vil som en del av arbeidet, gjenvinne ca 13 000 tonn stål og utstyr fra Inde plattformene.

Lokaliseringen av gjenvinningsanlegget onshore vil bli annonsert senere.

- Dette er det femte fjerningsoppdraget som AF Gruppen gjennomfører offshore, og det andre på britisk sektor av Nordsjøen. Avtalen styrker vår strategiske satsing på miljø og er en viktig anerkjennelse av vår kompetanse på sikker demontering og gjenvinning av petroleumsinstallasjoner internasjonalt. Arbeidet legger grunnlaget for ytterligere vekst innenfor vår miljøvirksomhet i Nordsjøen, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.