Sjøbodene trolig ikke regulert til boliger

Brannvesenet var uforberedt på at det bodde mennesker i sjøboden der brannen i Skuteviken startet natt til søndag. bygningen skal nemlig ikke ha vært regulert til boliger.

Det var i 4-tiden natt til søndag at brannvesen og politi ble varslet om brannen i de verneverdige husene. Da brannvesenet kom til stedet, var en av bodene allerede overtent, og brannen hadde spredd seg til totalt fire av de fredede bodene.

- Visste ikke om hybler
I alt er 16 personer evakuert fra de brannherjede bygningene om andre hus i nærheten.

- Vi var ikke forberedt på at det skulle være folk der. Jeg har i alle fall ikke hørt noe om at det skulle være hybler der. Vi visste at det var en del som hadde øvingslokaler i nummer 13, men trodde ikke at noen overnattet der, sier overbrannmester Jan Ove Brakstad til Bergens Tidende.

Vurderer anmeldelse
Bergen kommune undersøkte søndag om bygningen var regulert til boliger.

- Vi kan ikke se at det er gitt noen tillatelse til bolig i dette bygget, sier informasjonsdirektør i Bergen kommune, Robert Rastad, som imidlertid må ta et forbehold om at alle papirer muligens ikke var tilgjengelige søndag.

- Det kan være dokumenter vi ikke har funnet. Men i vår gjennomgang av registrene har vi kun funnet at dette bygget er regulert til lager, sier Rastad.
Kommunen skal mandag ta kontakt med eieren av Skuteviksboder 13 for å be om at det blir framlagt gyldig dokumentasjon for alt som er utført av arbeider i bygget.

Ifølge BT kan kommunen komme til å anmelde huseieren om han ikke kan dokumentere at det var lovlig å ha personer boende i bygningen.