En bra uke for Stoltenberg

Tøffere asylpolitikk på onsdag og nye milliarder til veier torsdag. - Dette har vært en uke jeg har satt pris på, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

 

De politiske analytikerne i norske medier har denne uken vært skjønt enige om at nå skal Arbeiderpartiet ta Frp på hjemmebane, men statsministeren avviser overfor Aftenposten at det er noen kobling mellom de to kursjusteringene i asyl- og samferdselspolitikken.

- Hver av disse sakene står på egne bein, og vi har tatt viktige og riktige beslutninger i tråd med hva vi står for og hva vi tror på, sier Stoltenberg og utdyper:

- Ap har alltid vært et vei- og jernbaneparti. Vi har en lang historie med å bygge landet. Tenk på de ministrene vi har hatt i Samferdselsdepartementet! Trygve Bratteli. Reiulf Steen. Kjell Borgen. Kjell Opseth. De har mer enn de fleste bygget veier, tunneler, skinneganger og bruer.

Innstrammingen i asylpolitikken har vært på trappene lenge, ifølge statsministeren.

- Allerede i revidert nasjonalbudsjett skrev vi at det kunne bli ytterligere tilstramninger i asylpolitikken hvis tilstrømningen av mennesker som ikke har beskyttelsesbehov, fortsatte å øke, sier Stoltenberg.

- Og så må jeg få si, selv om det dukker opp mye rart i mediene, at det fortsatt er en avgrunn mellom oss og Frp. Vi er ufravikelige på at de som trenger beskyttelse, skal få bli. Frp er villig til å bryte internasjonale konvensjoner for å sette et tak på ankomster, sier han.