Ingen feil på bjelke i rådhus

Tidligere ble det meldt at en bjelke i rådhuset i Hamar var feilarmert. Nå har det vært en gjennomgang av rapporten vedrørende bjelkekonstruksjonen i 5. etasje.

Den viser at det ikke noe feil med bjelken.

Kommunen fikk forrige uke en rapport fra Reinertsen Engineering om at bjelken i femte etasje var utilstrekkelig armert, og at dette var årsak til en del av sprekkdannelsene i rådhuset.

Fredag 5. september var det en gjennomgang av Reinertsens rapport. Her deltok Martin M. Bakken, som var totalentreprenør for rådhuset, Norconsult, som var ansvarlig ingeniør for bygningskonstruksjonen og Reinertsen, som kommunen har engasjert for å finne ut av hvorfor rådhuset har fått sprekkskader.

- Norconsult har redegjort for konstruksjon og beregninger, og det er nå enighet om at bjelken ikke er feildimensjonert, skriver Hamar kommune i en presemelding.

Grunnen til at bjelken først ble vurdert som feilkonstruert, er at Reinertsen har lagt en mindre armerignsmengde til grunn enn det bjelken virkelig inneholder. Armering av bjelken er vist på flere tegninger, men Reinertsen har bare forholdt seg til hovedtegningen ved sine beregninger.

Det er dokumentert at veggkonstruksjonen har tilstrekkelig med armering.

- Det er egentlig en god nyhet for rådhuset, og for alle som jobber der og for alle som har vært involvert i byggeprosessen, at det ikke er noe galt med bjelken, og at personsikkerheten har vært ivaretatt hele veien, heter det i meldingen.

Men siden forklaringen på hvorfor det har oppstått skader i rådhuset altså ikke lå i bjelkens dimensjonering, vil arbeidet med å finne årsaken fortsette.