Gode signaler

Det er tydelig at fornuften er i ferd med å sige inn i regjeringskontorene. De utspill både statsminister og samferdselsminister nå kommer med om et betydelig løft i samferdselsinvesteringene er svært gledelige. Dette gjør at regjeringen begynner å høre på folk. For SV må dette være et nytt smertelig nederlag. Får vi også milliardene på plass slik at man kan ruste opp offentlig bygg og andre anlegg enn veier og jernbane, kan kanskje deler av denne regjeringen berge seg. Forhåpentligvis da uten SV.

 

Vi regner med at Jens Stoltenberg nå toner flagg også i andre saker. At den rødgrønne regjeringen slår sprekker, er bare en fordel. Det er ikke lenge igjen til valget, men det er tydelig at det har skjedd noe i Arbeiderpartiet den aller siste tiden. De har vel sett skriften på veggen.

Håpet er at man også ser på nye finansieringsmåter når det gjelder samferdselsinvesteringer. Det er nok kapasitet i anleggs-Norge til å ta et betydelig løft. I dag er det maskiner som gjør det meste av jobben. Det er en sann fryd å se Hæhres "hær" på Kolomon hvor det produseres mye flott ny vei på kort tid. Ja, vi synes det er en sann fryd å se enhver anleggsmaskin fra ethvert entreprenørselskap ute på vei- og baneprosjekt. Når det gjelder prosjekter må man ikke slutte før den angjeldende veistrekning er ferdig. Det har vært alt for mye klattutbygging til nå. Starter man på et veiprosjekt må det gjøres helt ferdig. Det er billigst i lengden uansett.