Stoltenbergs samferdselsløfte en seier

Senterpartiet beskriver Jens Stoltenbergs løfte om flere titall milliarder kroner til vei og jernbane som en seier. - Vi har fått gjennomslag helt til topps i regjeringen, sier stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp).

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) lovet på Arbeiderpartiets landsstyremøte torsdag et betydelig løft i forslaget til ny nasjonal transportplan for perioden 2010 til 2019.

- Vi har jobbet hardt for å få samferdsel høyt opp på dagsordenen, og det er mange års kamp som nå krones med seier, sier stortingsrepresentant og Senterpartiets samferdselspolitiske talsperson Jenny Klinge i en pressemelding.
Hun mener at statsministerens løfte vil virke positivt for det videre samarbeidet i regjeringen. I sitt utkast til nytt stortingsvalgprogram sier Sp at partiet vil oppfylle Nasjonal transportplan for investeringer og gjennomføre et krafttak for økt vedlikehold og investering på region- og stamveiene.

- Senterpartiet har også fått gjennomslag for mer kapasitet og større konkurranse i anleggssektoren. Dette skal blant annet skje ved å få flere utenlandske entreprenører til å delta, sier Klinge.