- Gledelig satsing

BNL-sjef Sverre A. Larssen er svært godt fornøyd med samferdselssatsingen Stoltenberg nå varsler.

- Denne satsingen har vi i Byggenæringens Landsforening (BNL) etterlyst så lenge foreningen har eksistert, så det er gledelige signaler statsministeren nå kommer med, sier Larssen til Byggeindustrien.

Han mener satsingen innefor Nasjonal transportplan egentlig er for beskjeden. Han håper utbyggingstakten vil gå utover rammene i NTP.

Kampen for en kraftig satsing på vei- og baneutbygging har vært en av hjertesakene til BNL, og Larssen er glad for at regjeringen nå lover å sikre et løft.

- Det har vokst frem både et folke- og et politikerkrav om en økt satsing på vei. Vi har presset på for å sikre dette og har fått NHO med oss. At regjeringen nå tar de sterke signalene inn over seg er positivt, legger Larssen til. Han mener satsingen er helt nødvendig.

- Veistandarden er i dag uakseptabel. I en rekke år har utbygging blitt nedprioritert. Nå må vi håpe på et høyt utbyggingstempo, sier han.

Norsk kapasitet
Larssen har også mekret seg Stoltenbergs invitasjon til utenlandske entreprenørselskaper om å komme for å bygge ut norske veistrekninger.

- Jeg håper at han også sjekker kapasiteten blant de norske aktørene, sier han. Larssen ønsker likevel konkurransen velkommen, men understreker at konkurransen må skje på like vilkår.

- Ikke glem bygg
Larssen minner også om det enorme vedlikeholdsetterslepet på offentlige bygg i Norge.

- Jeg håper derfor både veiutbygging og vedlikeholdsetterslepet på offentlige bygninger blir sentrale temaer i valgkampen fremover, avslutter Larssen.