Forsinket åpning av Atlanterhavstunnelen

Dette skjer fordi fremdriften i tunnelarbeidet ikke er god nok.

Årsaken er problemene på Averøy-sida med store innlekkasjer av sjøvann.

- Vi gjør nå en omfattende og viktig jobb med å tette og sikre denne svakhetssonen. Åpninge tror vi nå kan bli i mai neste år, sier prosjektleder Halgeir Brudeseth i Statns vegvesen til vegvesen.no.

En forsinket fremdrift betyr i neste omgang at gjennomslaget trolig blir i begynnelsen av oktober. Svakhetssonen som forårsaket raset 29. februar har medført at det nesten ikke har vært framdrift fra stuffen på Averøya. Drifta fra Kristiansund-sida har vært god, og siste uke ble det drevet nærmere 60 meter. Det står igjen om lag 330 meter å drive i den 5 727 meter lange tunnelen.

- Vi bruker ekstra ressurser med å tette lekkasjene og å sikre det svake området på Averøy-sida. Sikringsarbeidet er et tidkrevende arbeid og vi har god kontroll på lekkasjene. Det skal være kvalitet over sikringa og brukerne skal være trygge på at tunnelen skal bli en sikker og god vegforbindelse. Vi har nå passert den siste av de kjente svakhetssonene på Kristansund-sida Slik det nå ligger an blir det gjennomslag i i begynnelsen av oktober og stor vegåpning i mai neste år, sier Brudeseth.

Entreprenør for prosjektet er Mesta.