Fornuftig tilstramning

De grep regjeringen nå tar for å gjøre asylpolitikken langt strengere er både riktig og fornuftig. Det at SV er sterkt i mot de tiltakene som nå er listet opp, kommer ikke som en bombe. Spørsmålet er hvor lenge dette partiet kan sitte i en regjering. Regjeringen har sendt ut en pressemeldinger med 13 punkter. Det er ikke tvil om at dette er mer i samsvar med folkeviljen enn den praksis man har fulgt til nå.

Norge var i ferd med å bli et fristed for menneskehandlere og andre som vil søke lykken i rike vesten. Men det er grenser for mange asylsøkere et lite land som Norge kan ha mulighet til å ta i mot. Vi har også merket oss den bastante motstanden mot etablering av til dels store asylmottak i små kommuner. Men det har ikke vært helt enkelt å argumentere mot den liberale praksis som har vært. Da har mange hentet fram rasiststempelet.

Nå er det viktig at vi tar skikkelig vare på dem som er kommet. Men i stedet for å sitte passiv i mottak bør de settes inn i noe vettugt arbeid. Det skal være nok av oppgaver å ta fatt på. Vi tror at dette vil bli godt mottatt av dem det gjelder. Lediggang er roten til alt ondt, heter det.

Nå kan man saktens diskutere om regjeringen har gått langt nok i sine innstramninger. Mange betviler det. Men hadde man fortsatt i det sporet man nå fulgte, ville problemene for land og folk blitt store etter hvert.


Les pressemeldingen fra regjeringen her