If og kunden rotet, så brant huset

Et eldre ektepar fra Saltdal i Nordland mistet huset sitt i brann. Det tragiske for dem er at forsikringsselskapet If hadde sagt opp avtalen seks dager før brannen, så det eldre ekteparet får ikke utbetalt erstatningen. 

Om dette er riktig handlemåte av If mot ekteparet som hadde vært trofaste kunder gjennom 30 år, blir trolig et spørsmål for Ifs kundepanel eller forsikringsklagenemnda.

Det er Avisa Nordland som bringer den sørgelige historien om Hulda (62) og Arnt (76) Børåholm fra Saltdal.

Ny bil
I august i fjor kjøpte de seg ny bil. Hulda Børåholm hadde fått hjelp av If til å beregne forsikringssummen for den nye bilen, og hun passet på at det var nok penger på kontoen til å dekke avtalegiro for bil- og husforsikring.

Det hun ikke visste, var at If hadde glemt å fjerne den gamle bilen fra papirene. Ekteparet fikk dermed høyere forsikringsregning enn de skulle hatt, og etter kort tid ble det for lite penger på kontoen.

Purret og purret
If begynte å purre på sin kunde fordi det ikke var dekning på konto. Purring etter purring ble sendt, men Hulda Børåholm skjønte ikke hvorfor det var for lite penger på kontoen. Hun regnet med at det skulle ordne seg.

Det hjalp neppe på hennes finansielle oppmerksomhet at mannen Arnt var mye syk denne tiden. Det skulle vise seg å være kreft, og han ligger nå nyoperert på Nordlandssykehuset.

Huset brant
Natt til 16. desember i fjor brant så ekteparets hjem. Katastrofens fulle omfang ble ikke klart for dem før Hulda fikk beskjed fra If om at selskapet hadde sagt opp forsikringen seks dager tidligere, på grunn av manglende innbetalinger.

Informasjonsdirektør Jack Frostad i If sier til Avisa Nordland at «. dersom de hadde tatt kontakt med oss angående sine problemer så ville vi ha strukket oss langt for å hjelpe. Jeg kan forstå at kunden har hatt problemer med å fange opp alle detaljene i denne saken, men varslene ble sendt ganger og det burde de ha forstått.»

Han anbefaler det gamle ekteparet å klage inn saken til Ifs kundepanel eller forsikringsklagenemnda.