Visuell kamp mot støy

Miljøvennlige og resirkulerte materialer er bestanddelene i det nye akustikkproduktet fra BOSVIK som for tiden vises på Norsk Design og Arkitektursenter (DOGA) i Oslo. 

Støy på arbeidsplassen, på skolen eller i andre sammenhenger er et stadig voksende problem. Åpne landskap har vært trenden, men med for lite fokus på hva som skjer med akustikken.

Dette var utgangspunktet for et spennende designsamarbeid mellom innredningsprodusenten BOSVIK AS i Risør og arkitektkontoret MMW sammen med Stokke og Austad Industridesign. Målet var å skape estetiske objekter med innslag av tre som kunne fungere som akustiske elementer. Resultatet er et femkantet element laget av tre og resirkulert filt og som kan settes sammen i utallige kombinasjoner og formasjoner. Elementet kan utgjøre frittstående skjermvegger, himlingsflåter, abstrakte installasjoner, enkeltelementer som monteres på vegg – eller kle hele vegger. Bruksområdene er mange og farge kombinasjonene uendelige. Sammensatt gir utgjør elementene et flott grafisk utrykk.

Med dette ”pentagon” objektet kan akustiske utfordringer løses uansett rom og form. Objektene fra BOSVIK forvandler støy til estetiske opplevelser.

Utstillingen på DOGA er åpen til og med 28. september.