Klappjakt på svartarbeidere

Skatt Øst skal denne uken gjennomføre en storkontroll på byggeplasser på Østlandet. 200 kontrollører skal sjekke om firmaer og arbeidere har rent mel i posen. I følge Aftenposten skal mer enn 540 byggeplasser kontrolleres. Selv om det har skjedd en radikal bedring de siste årene, regner kontrollørene fortsatt å finne både bedrifter og personer som arbeider svart. Vi synes det er greit at det gjennomføres slike aksjoner. Dette er noe den profesjonelle byggenæringen også applauderer.

 

Det bør være i alles interesse at det blir ryddet opp. Vi har dessverre hatt for mange saker de siste årene som har smakt vondt. Dette har også i sterk grad rammet byggenæringens omdømme.

Dersom man fortsatt finner firma som undergraver regelverket, bør myndighetene reagerer strengt. Dessverre har alt for mange utnyttet systemet - og mange har tjent grovt med penger. Men det er mange arbeidstakere som også har tenkt veldig kortsiktig og som har tatt store sjanser i forhold til forsikringsordninger m v. Mange er blitt utnyttet, men de har ofte stilltiende funnet seg i det. Hadde de sagt fra ville de øyeblikkelig ha mistet jobben og fått reisepass.