Tre OL-arenaer i London kan bli vraket

Dersom den britiske regjeringen finner ut at tre av OL-arenaene som skal brukes til OL i 2012 ikke er kostnadseffektive nok, kan de bli vraket.

Det gjelder arenaer som er planlagt bygd i Greenwich Park-området, og det gjelder skytearenaen, ridearenaen og basketballhallen. Vurderingene som blir gjort er en del av det budsjettarbeidet som må gjøres for å påse at budsjettet på 17 milliarder dollar (snaue 90 milliarder kroner) ikke sprekker.

- Det er mulig, men ikke sikkert at de spesielle arenaene i Greenwich Park kan bli vraket, innrømmer OL-minister Tessa Jowell.

I Beijing virket det ikke som om penger var noe problem i det hele tatt, men i London er situasjonen en helt annen. Regjeringens «vakthunder», politikerne og skattebetalerne passer nøye på at budsjettene holdes.

- Vi har bedt det finansielle konsulentbyrået vi bruker, KPMG, om å utarbeide en rapport som skal gjelde arenaene for ridning, skyting og basketball. Spørsmålet er om anleggene kostnadseffektive nok. Vi ønsker å se om investeringene til disse anleggene lar seg forsvare, sier Jowell.

Britene valgte å flytte skytebanen i forbindelse med søknadsprosessen. Anlegget som er planlagt skal romme 7500 tilskuere og koste 48 millioner dollar (240 millioner kroner). Problemet er at det kommer til å bli revet etter at OL er over.

Det britiske skytterforbundet vil heller ha et OL-anlegg i Dartford, 45 minutters kjøring fra de sentrale OL-anleggene øst i London. Her ligger det allerede et skyteanlegg, og dersom dette anlegget kan rustes opp, kan det bli et permanent anlegg for skyting.