Hevder Sp taper veikampen i regjeringen

Høyre og Frp mener Senterpartiet taper mot SV og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i dragkampen om penger til veiutbygging.

Lederen i transportkomiteen på Stortinget, Per Sandberg (Frp), er ikke i tvil om at samferdselsminister Liv Signe Navarsete var blitt hardt presset av SV og Stoltenberg da hun denne uken advarte mot å tro at nye finansieringsmåter vil få fart på veiutbyggingen.

Ifølge Navarsete er verken offentlig-privat samarbeid (OPS) eller prosjektfinansiering aktuelle løsninger på utfordringene i veisektoren.

- Dette står i sterk kontrast til det Sp mener lokalt, regionalt og på Stortinget. Det er bare i regjeringen Sp har andre meninger, sier Sandberg.

Han er overbevist om at Senterpartiet er blitt presset:

- Jeg vet at Navarsete er helt enig med Frp om at vi må bruke mer penger til vei og finne bedre måter å finansiere dem på. Likevel lar hun seg presse av SV og statsministeren, som er mer opptatt av jernbanen, sier Sandberg til Nationen.

Trond Helleland som sitter i transportkomiteen for Høyre, er enig:

- Jeg tror Navarsete har blitt presset i senk i regjeringen. Hun har blitt stoppet av finansministeren og statsministeren, som verken ønsker mer veibygging eller nye finansieringsmåter, sier Helleland.

Samferdselsministeren valgte lørdag å rykke ut med en presisering av at hun ikke er prinsipiell motstander av alternativ veifinansiering.
– Prosjektfinansiering kan være godt egnet for enkelte store utbyggingsprosjekt, men er lite egnet for mange mindre prosjekt, sier Navarsete.