AF investerer i CO2-håndtering

AF Gruppen har inngått endelig avtale om aksjekjøp i energiteknologiselskapet RCO2 AS. Avtalen vil over en treårsperiode gi AF en eierandel på 51 prosent av selskapet.

RCO2 utvikler teknologi for energieffektivisering, gjenvinning og resirkulering av CO2. Teknologien medfører at det kan produseres energi med betydelig bedre virkningsgrader enn eksisterende konsepter, samtidig som CO2-utslippet reduseres med 60-90%. Teknologien har mange bruksområder; fra gassturbiner via kullkraftverk til bilmotorer.

Selskapet arbeider med å patentere flere elementer i teknologien, samt gjennomfører forskningsprosjekter ved anerkjente universiteter og forskningsmiljøer i USA og Frankrike.

- RCO2 er et spennende utviklingsmiljø som er avhengig av finansiering av utviklingsløpet over de neste to årene. AF har fått mulighet til å gå inn på eiersiden som en industriell partner som kan bidra i videre utvikling og kommersialisering av teknologikonseptet. Denne teknologien har fantastiske muligheter og går inn som en del av vår satsing innenfor Energi, sier konsernsjef Pål Egil Rønn i AF Gruppen.