Mange funn må til for StatoilHydro

StatoilHydro går nå ut med mål om å øke utvinningen fra norsk sokkel med opptil 600.000 fat oljeekvivalenter per dag innen 2015. Nær halvparten skal komme fra eksisterende felt.

Det annonserte avdelingsleder for StatoilHydros reserve- og forretningsutvikling på norsk sokkel, Hege Marie Nordheim, under oljemessen i Stavanger onsdag.

Ambisjonen
StatoilHydro har et langsiktig mål om å produsere 1,5 millioner fat oljeekvivalenter (foe) i døgnet de kommende ti årene. I år er produksjonsmålet satt til 1,9 millioner foe. Ambisjonen er å øke dette til 2,2 millioner foe innen 2012. Det krever en sterk innsats i eksisterende områder.

- Økt utvinning og forlengelse av levetiden for felt og innretninger i drift er kritisk for å maksimere verdien av petroleumsressursene på norsk sokkel, sa Nordheim.

Nye funn
Dette vil ifølge Norheim bidra med 40-50 prosent av den forventede økningen. Resten må komme i form av nye felt og nye funn.

Overfor Petromagasinet.no vedgår hun at det må mange funn til for å oppnå målsettingene, og deler funnene inn i tre typer: Nye gigantfunn, funn i modne og infrastrukturnære områder og store funn i vekstområder. Gigantfunn er ikke gjort de siste 10 årene.

Konsernsjef Helge Lund sa i sitt innlegg på konferansen at StatoilHydro i år vil bruke 9 milliarder kroner til letevirksomhet på norsk sokkel, og bore rundt 35 letebrønner. Til nå i år har selskapet boret 26 brønner. 17 av dem har resultert i funn.