Utsetter boligprosjekt

Scandinavian Property Development ASA (SPDE) har på vegne av datterselskapet Fornebu Boligspar AS vedtatt å utsette byggestart på Storøya (delområde 6.0) på Fornebu.  

SPDE vil vurdere spørsmålet på nytt våren 2009 med tanke på eventuell byggestart sommeren 2009, skriver selskapet i en børsmelding.

Beslutningen er i samsvar med anbefalingen fra styret i Fornebu Andelseierforening (FAF). Årsaken til utsettelsen er at både FAF og SPDE er usikre på de rådende markedsforholdene for nybygging av boliger.

- Uavhengige vurderinger fra to eiendomsmeglere og to takstmenn slår fast at det har vært svært liten omsetning av boliger i nybyggprosjekter det siste halvåret noe som gjør det vanskelig å vurdere verdien på boligene på delområde 6.0. I tillegg forventer aktører i markedet noe lavere salgspriser fremover. Etter SPDE sin oppfattelse er derfor markedssituasjonen for svak i forhold til totalkostnaden for boligene til at utbygging bør igangsettes nå.

- SPDE og FAF har en felles interesse i å utvikle gode og lønnsomme boliger på Fornebu. SPDE overvåker derfor markedet kontinuerlig og vil ha en tett dialog med styret i FAF om den videre utviklingen, sier finansdirektør Are Njåstein.