Omorganisering i COWI Norge

Økt aktivitet har ført til at COWI-konsernet har opprettet en ny stilling som direktør for forretningsutvikling. 

Omorganiseringen av COWI-konsernet, med opprettelsen av de fem regionene Norge, Danmark, EU øst, Gulfen og Afrika, har ført til økt aktivitet på mange områder. Ambisjonene er store når det gjelder å utvikle COWIs forretning; utviklings- og samarbeidsprosjektene er mange og varierte.

Som en konsekvens av regionaliseringen, ble administrerende direktør i Norge, Christian Nørgaard Madsen, i 2007 en del av COWI konserns toppledelse. Våren 2008 kjøpte COWI A/S svenske PICON Teknikkonsult AB, Nørgaard Madsen ble styreleder. For å sikre tilstrekkelig med ressurser til å utvikle den norske forretningen, er det nødvendig med en omorganisering.

Direktør Forretningsutvikling
Markedet, kundene og COWIs egen strategiprosess understreker behovet for oversikt og helhetstenking; internt i de nasjonale regionene, og på tvers i konsernet. For å imøtekomme dette, vil nåværende regiondirektør i COWI Midt/Nord, Terje Bygland Nikolaisen (39), tre inn i nyopprettet stilling som direktør Forretningsutvikling 1. oktober 2008.

Ny regiondirektør Midt/Nord
Samtidig som Bygland Nikolaisen starter opp sitt nye arbeid, tar Kirsti Engebretsen Larssen (40), over som regiondirektør i Midt/Nord. Hun har vært ansatt i COWI siden 2002, er senioringeniør i VVS-teknikk og har siden 2005 vært leder av de flerfaglige avdelingene i Trondheim. Engebretsen Larssen kom til COWI etter 8 år hos Erichsen og Horgen. Hun har bred erfaring fra prosjektering, prosjektstyring og prosjektledelse av tverrfaglige prosjekter innen bygg og anlegg.