Satser på landskapsarkitektur

Hjellnes Consult ønsker å utvide tilbudet innen landskapsarkitektur og har foretatt flere nyansettelser, rokkeringer og tilpasninger slik at selskapet nå har et helt fagmiljø å tilby kundene.

- Vi opplever stadig sterkere etterspørsel etter landskapsarkitektur. Det er tydelig et fag som er i vekst og vi ønsker selvsagt å ta en større del av dette markedet, sier seksjonsleder Lars Thorbjørnsen i Hjellnes Consult as.

Hjellnes Consult har lenge hatt landskapsarkitekter blant medarbeiderne, men det har ikke vært satset så målbevisst på dette som fag tidligere. Landskapsarkitekter er lagspillere som støtter mange av de fagområdene som selskapet ellers besitter.

- Vi er selv store innkjøpere av slike tjenester på vegne av våre kunder. Når vi nå satser som vi gjør har vi også kapasitet til å ta egne landskapsarkitekturprosjekter. Det er moro med motiverte medarbeidere og vi har derfor stor tro på at vi skal få prosjekter både for private og offentlige oppdragsgivere, sier Thorbjørnsen som tror at selskapet blir enda mer interessant for samarbeidspartnerne med denne satsingen.

Hjellnes Consult utfører ulike typer landskapsoppdrag fra detaljerte byggeplaner, detaljplaner og utomhusplaner, til reguleringsplaner, kommunedelplaner, landskapsanalyser, stedsanalyser og mulighetsstudier

Det er Vibeche Håheim Kind som skal lede faggruppen for Areal og landskap. Hun får fire medarbeidere innen landskapsarkitektur som sammen skal bidra til at Hjellnes Consult oppfyller ambisjonene selskapet har om tydelig løft innen landskapsarkitektur.

Totalt består gruppen av åtte medarbeidere, to arealplanleggere, en sivilingeniør og en arkitekt, i tillegg til landskapsarkitektene.