Fortsatt vekst

Bygge- og anleggsproduksjonen steg med 1,0 prosent fra 1. til 2. kvartal i år, viser sesongjusterte tall fra SSB. 

Det er byggeaktiviteten som bidrar til veksten. Etter å ha steget kraftig fra 4. kvartal i fjor til 1. kvartal i år viser anleggsproduksjonen en liten nedgang siste kvartal.

De sesongjusterte tallene viser at byggeaktiviteten steg med 1,6 prosent fra 1. til 2. kvartal i år etter en liten nedgang inn i 2008. Produksjonen innenfor anleggssektoren gikk tilsvarende ned med 1,6 prosent siste kvartal.

Påskens plassering medførte at det var flere arbeidsdager i 2. kvartal i år sammenlignet med 2. kvartal i fjor, og en sammenligning er derfor vanskelig. Om en ser 1. halvår under ett, steg den totale bygge- og anleggsproduksjonen med 2,8 prosent fra 1. halvår i fjor til 1. halvår i år. Størst var veksten innenfor rehabiliteringsvirksomheten (utbedring, ombygging, reparasjon og vedlikehold av bygninger) med 5,0 prosent, mens nybyggproduksjonen var 1,3 prosent høyere. Dermed var den totale byggevirksomheten 2,8 prosent høyere i 1. halvår i år enn i 1. halvår i fjor. Produksjonen innenfor anleggsvirksomheten var 2,3 prosent høyere sammenlignet med de seks første månedene i fjor.

Veksten fra 1. halvår 2007 til 1. halvår i år er beregnet ved å sammenligne gjennomsnittet av de ujusterte indeksene for 1. og 2. kvartal.