Byggmesse for 15. gang i Trondheim

Selv om det så langt er noe mindre pågang av de store utstillerne til Byggmessen i Trondheim, er det likevel stor pågang fra mindre aktører både i Norge og fra nabolandene.

Messen arrangeres i Trondheim Spektrum Nidarø fra 30. oktober til 2. november. 

- Det skal bli en byggmesse som holder god kvalitet også denne gang, sier Birger Melå til Byggeindustrien. Vi beklager selvsagt at noen av de største byggevarehusene har valgt å stå over. Men vi ser at mange andre leverandører og produsenter velger nettopp å bruke messetiden for å presentere sine nyheter. Markedet for byggevarer og tjenester er blitt mindre, og da er det kanskje viktigere enn noen ganger å vise ansikt. De som besøker messen vil opplagt kunne få mange gode tilbud, sier han.

Fra vår til høst
- Sist arrangerte vi byggmessen om våren, men vi valgte å lytte til markedet som ville ha en slik messe om høsten. Byggmessen arrangeres for 15. gang siden starten i Trondheim i 1978. Messen har vært en viktig møteplass - og det vil den også være denne gangen, sier Melå.

- Denne gang kan alle utstillere invitere så mange gjester de vil til messen uten at det vil koste noe ekstra. Det er også gjort en del andre endringer som betyr mye for utstillerne, sier han.

- Selv om det nå meldes om nedgang i boligbyggingen, er det fortsatt meget stor aktivitet i bygg- og anlegg i Midt-Norge. Det er kanskje litt mindre hektisk enn sist. Men da kan vi kanskje også regne med flere besøkende, sier han.

Viktige konferanser
Forbrukerrådet skal holde Boligkonferansen 2008 i forbindelse med messen. Temaet er unge i boligmarkedet - markedsstyring eller bruk av offentlige virkemidler?

TreSenteret arrangeres TreUka i forbindelse med messen. TreSenteret stiller også med en stor stand hvor man viser innovativ bruk av det levende materialet tre. Det skal også arrangeres en fagkonferanse om tre - "Tid for tre - tre for tiden" torsdag 30. oktober.


Les mer om Byggmessen på hjemmesiden - www.byggmessen.no