Vurderer vern av brannherjet skog

Miljøvernmyndighetene skal i løpet av høsten ta standpunkt til et tilbud om frivillig vern av til sammen 8.000-9.000 dekar brannherjet skog etter den store skogbrannen i Mykland i Aust-Agder i juni.

 

Verneverdiene i området blir vurdert av Norsk institutt for skog og landskap ved Universitetet for miljø- og biovitenskap.

- Vi avventer de naturfaglige vurderingene, sier seniorrådgiver Asbjørn Tingstad i Direktoratet for naturforvaltning (DN) til NTB. Han opplyser at en avgjørelse vil bli tatt i løpet av høsten.

Skogbrannen i Mykland i Froland kommune - trolig den største i Norge siden 1800-tallet - svidde av et skogareal på cirka 26.000 dekar.
Tilbudet fra sju grunneiere om frivillig vern gjelder cirka 5.000 dekar i området Solåsheia-Ålefjærheia-Myklandsvatnet og cirka 3.000 dekar i området Jurdalsknuten, går det fram av et brev fra AT Skog til Fylkesmannen i Aust-Agder. AT Skog er organisasjonen til skogeiere i Agder og Telemark, og vil bistå grunneierne i forhandlingene dersom miljøvernmyndighetene tar imot tilbudet om frivillig vern.