Faretruende varsel om hvileskjærspolitikk

- Det er et faretruende signal når forskningsminister Tora Aasland ber om hjelp fra universitetene for å få igjennom et anstendig forskningsbudsjett. 

Når vi alle vet at det er kompetanse og kunnskap vi skal leve av i fremtiden er dette alvorlig, kort og godt fordi utspillet til Aasland kan tolkes slik at også denne gang er regjeringen innstilt på et hvileskjær, sier direktør for næringspolitikk i NHO Petter Haas Brubakk.

- I dag henger Norge etter når det gjelder laboratorier, når det gjelder å trekke til seg utenlandsk forskningskompetanse. Det vi har opplevd de siste tre årene er en visjonsløshet og en kortsiktighet som burde få oss til å skamme oss som nasjon. Land med langt mindre inntekter ligger langt for an oss. Forstå det den som kan, påpeker Brubakk.

- At Aasland ikke nevner næringslivsforskning er heller ikke bra, selv om den ligger hos næringsminister Brustad. Blant annet dreier det seg om en av de mest effektive incitamentene til næringsrettet forskning og verdiskaping, nemlig SkatteFUNN. Dette kan tyde på at regjeringen ikke er opptatt av den næringsrettede forskningen, sier Brubakk og viser til at næringsrettet forskning skal sikre Norge jobber og velferd i fremtiden.