Innovasjonspris til MjøsCon

MjøsCon AS fra Moelv i Hedmark er tildelt DnB NORs Innovasjonspris 2008 i kategorien "nyskaping". 

Prisen får de for utviklingen av en bygningskomponent som isolerer bedre og er rimeligere å produsere enn dagens løsninger. Prisen på 300 000 kroner ble delt ut i Bergen torsdag.

Det patentsøkte produktet er sammensatt av vanlige materialer med polyuretanskum imellom, noe som bidrar til at bygninger vil kunne få lavere energiforbruk. Komponenten er solid og kan benyttes som bærende konstruksjon i yttervegger.

- Dette er kjempemoro og til stor inspirasjon for oss, sier styreleder Haumann Sund og daglig leder Per Knut Mølstad i MjøsCon AS i en kommentar. Det er veldig kjekt å bidra til utviklingen av noe nyskapende og nyttig som kan industrialiseres.

Kompetent jury
Vinneren ble kåret av en jury bestående av Frode Mellemvik (direktør, Nordområdesenteret for næringslivet), Torgeir Mjør Grimsrud (styreleder, NIKI AS), Nils Kristian Nakstad (administrerende direktør, Enova SF), Vidar Grønnevik (administrerende direktør, INC Invest), Thor Svegården (direktør, Eidsiva Vekst) og Jon Bing (professor ved Senter for rettsinformatikk, UiO).

Nasjonal finale
- DnB NORs innovasjonskonkurranse har som formål å stimulere til nyskaping i norsk næringsliv og bidra til å synliggjøre gode ideer, sier Nina Engberg, leder for DnB NORs Innovasjonspris.

Konkurransen deles ut i fem ulike kategorier. Vinnerne av hver kategori går videre til den nasjonale finalen som arrangeres i Oslo 11. november 2008, der førstepremien er én million kroner.