Byggenæringen lærer ledelse

Fra høsten kan byggenæringen få videreutdanning i ledelse ved Handelshyskolen BI. 

- Skolen tilbyr et nytt, skreddersydd Master of Management-program, Strategisk ledelse i bygg- og anleggsnæringen. I Norge er vi alene om ha en slik master med fokus på strategisk ledelse for næringen som helhet, sier fagansvarlig Lena Bygballe ved BI.

Bygballe forklarer at masterprogrammet blant annet opprettes etter ønske fra bransjen. I byggeprosjekter er det en rekke aktører fra ulike bransjer involvert. Det er derfor viktig å fokusere på samarbeid og hvordan man sammen kan oppnå verdiskapning, både innad og på tvers av prosjekter.

Masterprogrammet har som mål at deltagerne skal få bedre kunnskap i ledelse, organisering og relasjonsbygging. Slik supplerer vi det mer tradisjonelle utdanningstilbudet for denne næringen, sier hun videre.

Ifølge Bygballe er programmet spesielt aktuelt når høykonjunkturen flater ut, og bransjen er preget av færre oppdrag.

- Ved å satse på kompetanseheving står man sterkere rustet til å håndtere utfordringene dette medfører. Det blir lettere å skille seg ut. Samtidig blir det lettere å møte neste høykonjunktur, ved å posisjonere seg sterkere på kvalitet. Dermed får man flere spennende oppdrag som kan utføres på en effektiv måte, sier hun.

Programmet går over ett år og starter 21. oktober, og tilbys ved Handelshyskolen BI i Oslo. Målgruppen er ledere og potensielle ledere fra de forskjellige bransjene i næringen.

Sentralt står ulike ledelsesutfordringer, og fremtidens muligheter for verdiskapning. I tillegg til temaer som strategisk ledelse, internasjonalisering og økonomistyring, fokuserer programmet på betydningen av nye konsepter innen bygg og anlegg.