Ap taper velgere mens Frp vokser

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 23,1 prosent, mens Fremskrittspartiet får støtte fra 32,8 prosent av de spurte i en meningsmåling som Opinion har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå.

 

Arbeiderpartiets oppslutning på 23,1 prosent er en tilbakegang på 1,3 prosentpoeng fra juli, og samtidig dårligere enn stortingsvalget i 2001. Da fikk partiet 24,3 prosent av stemmene.

Fremskrittspartiet kan derimot kose seg over en vekst på 2,4 prosentpoeng på augustmålingen, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Det er selvfølgelig gledelig at Frp er i vinden og gjør det bra. Men for meg blir dette en skrekkblandet fryd, siden det er 13 måneder igjen til valget, sier Frp-leder Siv Jensen.

Arbeiderpartiets nestleder Helga Pedersen er slett ikke fornøyd med å se sitt parti falle på målingen.

- Dette er selvfølgelig en måling og et nivå vi ikke er fornøyd med, sier Pedersen.
Målingen ellers viser at Aps regjeringspartnere Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti har uendret oppslutning. Sp får 5,3 prosent på målingen mens SV får 6,2 prosent.

Høyre faller 0,7 prosentpoeng til 16,1 prosent, Venstre går tilbake 1,4 prosentpoeng til 6,3 prosent, og Kristelig Folkeparti taper 0,2 prosentpoeng, noe som gir en oppslutning på 6,4 prosent.
Partiet Rødt får 2,4 prosent på målingen, en oppgang på 0,1 prosentpoeng.