BWG Homes trosser markedet

På tross av dårlige tider i boligmarkedet klarer BWG Homes å øke omsetningen med nesten ti prosent i andre kvartal. 

BWG Homes økte driftsinntektene i 2. kvartal 2008 med NOK 81 millioner til NOK 937 millioner. Det er en vekst på 9,5 prosent sammenlignet med 2. kvartal 2007 (proforma). Driftsresultatet (EBIT) for kvartalet ble NOK 112 millioner, en økning på 9,1 prosent. EBIT marginen ble 12,0 prosent.

- Tross en krevende markedssituasjon har konsernet også i dette kvartalet levert økte driftsinntekter og et sterkt resultat med tilfredsstillende marginer. Produksjonseffektiviteten er god både i den norske og den svenske virksomheten. Konsernets ordreinngang i 1. halvår var 17,2 prosent lavere enn for samme periode i 2007, og ordrereserven viser en synkende trend. Vi forventer et urolig marked også gjennom 2. halvår 2008, og at det tar lenger tid enn tidligere antatt å stabilisere etterspørselen etter nye boliger, sier konsernsjef Lars Nilsen i BWG Homes.

- Vi intensiverer arbeidet med å tilpasse virksomheten til markedssituasjonen fremover. I løpet av 2. halvår vil det bli gjennomført tiltak for å redusere bemanning og øvrige kostnader. Et lavere kostnadsnivå, mer produksjonseffektive produkter, fokusert salg og synergieffekter innen innkjøp av varer og tjenester vil gi effekt inn i 2009, sier Nilsen.