Lokal kontrakt på Atlanterhavstunnelen

Avtalen som i dag ble inngått med West Elektro A/S fra Kristiansund, er den største kontrakten utbyggingsprosjektet Statens vegvesen Atlanterhavstunnelen har inngått med et lokalt firma. 

Arbeidet omfatter levering og montering av elektrotekniske installasjoner i Atlanterhavstunnelen, og er på vel 18,3 millioner kroner eks. mva. Det var i alt fire tilbydere, og i tillegg til West Elektro A/S leverte Mesta A/S, Eltel Networks A/S og NSI Haugesund tilbud.

Kontrakten mellom Statens vegvesen og West Elektro A/S ble i dag undertegnet av prosjektleder Halgeir Brudeseth og Øyvind Aandahl fra West Elektro A/S, og skal være ferdigstilt våren 2009. Arbeidet starter i oktober 2008 og leveringen består av komplett belysningsanlegg, levering av belyste skilt i tunnelen, alt kursopplegg, komplett styringsanlegg for bl.a. pumper og ventilatorer, nødstasjoner (brannslukkere og telefoner), kabler for radioanlegg, styring og kommunikasjon.

Pumper og ventilatorer er ikke omfattet av denne kontrakten. Det er for øvrig firmaet Bemel Norge A/S som skal levere ventilatorer og opphengsrammer. Denne kontrakten er på 4,8 millioner og ble inngått tidligere i august.

Prosjektleder Halgeir Brudeseth sier seg godt fornøyd, og sier at det er positivt at det er et lokalt firma som er konkurransedyktige nok til å stå for levering og montering av de omfattende og kompliserte elektrotekniske installasjonene i tunnelen.