Nexans skal igjen levere sjøkabel til Værøy-Røst

Nexans, verdens ledende kabelprodusent, er tildelt kontrakt for en ny levering av sjøkabel til Lofotkraft AS mellom Værøy og Røst . I 1963 leverte Nexans (som den gang het STK) Norges til da lengste sjøkabel på 35 000 meter til denne forbindelsen.

 

Nå, hele 45 år etter skal en ny 24kV sjøkabel legges. Den nye kabelen er en moderne PEX isolert kabel som også har integrerte fiberelementer for signaloverføring.

Selve sjøkabelen produseres i Halden og fiberelementene i Rognan, begge ved Nexans fabrikker.

Nexans Skagerrak
Nexans eget kabelskip " C/S Nexans Skagerrak" skal benyttes til installeringen.
Ilandføring på grunt vann
Selve ilandføringen foregår på grunt vann som på Røst-siden er inntil 2 km. Kabelen skal senere graves ned i sjøbunnen over store deler av lengden.

Turnkey-prosjekt
Kontrakten har en verdi på over 60 millioner kroner og kabelen skal installeres sommeren 2009.

- Dette er et turnkey-prosjekt som innebærer produksjon, installasjon og ilandføring fra samme leverandør. Nexans har levert mange sjøkabler i det samme geografiske området gjennom tidene og for oss er denne kontrakten en anerkjennelse på at vi leverer god kvalitet i alle ledd, uttaler salgssjef Tom Skattum.

Om Nexans
Med energi som kjernen i sin virksomhet, tilbyr Nexans, verdens ledende kabelprodusent, et omfattende sortiment av kabler og kablingssystemer. Konsernet er en global aktør innen infrastruktur, industri og byggmarkedet og henvender seg til en rekke markedssegmenter: fra energi, transport og telekommunikasjon til skipsbygging, olje og gass, kjernekraft, bilindustri, elektronikk, luftfart, materialhåndteringssystemer og automasjon.
Nexans har kommersiell virksomhet over hele verden, produksjon i mer enn 30 land, sysselsetter totalt 22 000 medarbeidere og hadde en omsetning på 7,4 milliarder euro i 2007. Selskapet er notert på børsen i Paris. Du finner flere opplysninger hvis du klikker deg inn på www.nexans.com.

Om Nexans Norway
Nexans Norway AS er den ledende leverandøren av kraft- og telekabler i Norge, og er blant verdens ledende innen høyspente sjøkabler. Selskapet har hovedkontor i Oslo, produksjonsanlegg på Rognan, Namsos, Langhus, Karmøy og i Halden. Selskapet har ca 1 100 ansatte og er organisert i tre divisjoner: Energi, Tele- og Installasjonskabel og Energinett. Du finner flere opplysninger hvis du klikker deg inn på www.nexans.no