Rødgrønt forlis

Nå er SV og Kristin Halvorsen i ferd med å sette spikeren i kisten til den rødgrønne regjeringen. SV og finansministeren er totalt i uttakt med folkeviljen - og nå er det vel på tide at også statsminister Jens Stoltenberg oppdager det. Gjør han ikke det i løpet av den aller nærmeste fremtid og gjør de nødvendige grep, blir det et braknederlag ved valget. Det skjønner stadig flere både i Senterpartiet og i Arbeiderpartiet.

 

Det at SV ikke vil bygge veier er ikke noe nytt, men vi kan ikke ha et parti som sitter med vetorett og med finansministerposten i regjeringen. Nå har Stoltenberg alt for lenge stukket hode i sanden, men nå må etter hvert høre på sine egne velgere.

Det kommer nå frem at på område etter område kommer det frem svikt. Forfallet i offentlige bygg og anlegg er katastrofal. Det kan vi nå gjøre noe med i og med at det blir ledig kapasitet i byggenæringen. For lengst burde det vært laget en plan for å møte denne utviklingen alle visste ville komme.

SV liker selvsagt ikke det mediakjør vi har hatt denne sommeren når det gjelder all elendigheten i veisektoren. VG skal nå starte en ny offensiv for å belyse problemene i skolebygg. Mange skoler er i så dårlig forfatning at de egentlig burde vært stengt. Hadde dette vært private skoler ville myndighetene ha grepet inn for lengst. Nå skal kunnskapsministeren selv reise rundt for å reparere skoler i følge VG. Dette viser hvor lite SV-erne forstår når det kommer til praktiske spørsmål.

Dersom ikke Stoltenberg snart begynner å tenke på en Plan B, vil han bli sittende i opposisjon med en svært så liten gruppe partifeller rundt seg. Han vil da miste en hver innflytelse i norsk politikk for år fremover.