Ølen Betong handler

Ølen Betong ekspanderer. De kjøper nå 50 prosent av både Ribe Betong AS og Kirkenes Ferdigbetong AS.

Ølen Betong, som er en av Norges største aktører på ferdigbetong, betongvarer og elementer, vil etter dette ha 10 stasjonære betongstasjoner samt 4 mobile verk. I 2008 kommer de til å omsette for ca 400 mill kroner.

- Vi fokuserer på gode konsepter for kundene på alle betongløsninger og moderne ferdigbetongvirksomhet, og vi er godt egnet for vekst, sier Haldorsen, som håper det vil oppstå flere muligheter for oppkjøp i året som kommer.

Ribe Betong
Ølen Betong og Ribe Betong har de siste to årene samarbeidet om leveranser til utbyggingen av E18 mellom Grimstad og Kristiansand. Totalt kommer bedriftene til å levere ca. 200 000 kubikkmeter ferdigbetong til dette prosjektet. I tillegg har Ølen Betong AS sin elementfabrikk levert 200 000 m² med elementer til 14 tunneler.

- Oppkjøpet av 50 % av aksjene i Ribe Betong AS er en strategisk satsing for oss om å vokse for å bli mer landsdekkende, sier Haldorsen.

Nå har selskapet kjøpt en industritomt på Mjåvann i Songdalen kommune vest for Kristiansand. Her planlegges å bygge en ny betongstasjon.

Kirkenes Ferdigbetong

Ølen Betong utvider sin satsning i Nord-Norge ved å kjøpe 50 prosent av Kirkenes Ferdigbetong. Denne bedriften har blandeverk i Kirkenes og Vadsø, samt et mobilt verk.

- Vi tror at markedet i Kirkenes vil øke i årene som kommer. I tillegg vil dette være en strategisk satsning som vil gi en forankring også mot alt som skal skje i Nordvest Russland. Dette er en fin geografisk utvidelse av vår satsning i nord som gir oss stasjoner både i Hammerfest, Kirkenes, Vadsø og Murmansk sier Haldorsen