Klarsignal for Risa Rock

Risa Rock har endelig fått klarsignal på byggingen av Jøssang kraftverk i Jørpeland.

Risa Rock, signerte det som er bedriftens første kontrakt, allerede i begynnelsen av mars, men igangsettelsen av prosjektet har latt vente på seg. Mandag ble endelig beslutning om utbygging av det såkalte Jørpelandsvassdraget tatt av Jørpeland Kraft AS.

- For oss har forsinkelsen på mange måter vært positiv. Vi har fått bedre tid til både planlegging, til innkjøp av utstyr og til å skaffe nok folk, sier Hans Olav Storkås, adm. dir. i Risa Rock til Byggeindustrien. Han forteller at planlagt oppstart av prosjektet er i starten av september.

Risa Rocks kontrakt har en verdi på 187 millioner kroner og omfatter bygging av 4,5 kilometer tilløpstunnel, hall til kraftstasjonen og til sammen rundt to kilometer med adkomst- og avløpstunnel. Hans Olav Storkås legger ikke skjul på at han er tilfreds med oppdraget.

- Vi er godt fornøyd med at vi kan dra i gang en kontrakt på nærmere 200 millioner kroner ett år etter oppstarten av Risa Rock, sier han.

Olje- og energidepartementet gav Jørpeland Kraft AS (eid av Lyse med 2/3 og Scana 1/3) konsesjon for utbygging av Jørpelandsvassdraget i desember 2006. Det skal bygges to kraftverk - ett ved det eksisterende kraftverket i Jørpelandselva og ett inne i fjellet ved Jøssang.

Utbyggingen vil gi 102 GWh (millioner kWh) kraft og er kostnadsberegnet
til drøyt 400 millioner kroner. Byggingen av et nytt Jørpeland II kraftverk vil begynne i løpet av 2009.

Det er Lyses utbyggings-og driftsselskap, Lyse Infra, som skal lede og gjennomføre utbyggingsprosjektet for Jørpeland Kraft AS.