Ny spennende hagemesse

- I dagene 17. til 19. april i 2009 skal det arrangeres en ny og spennende hagemesse på Lillestrøm. Dette blir en rendyrket hagemesse som er bygget opp om kring et helt nytt konsept, sier prosjektleder Tommy Larssen til hage.no.

 

- Vi har tatt inn over oss de tilbakemeldinger vi har fått fra de tidligere hagemessene. Det gjør at vi nå satser på en rendyrket hagemesse. Innslagene med hytte og hus som var integrert med hagemessen sist, blir borte. På den annen side vil vi samtidig arrangere Villmarksmessen - men både Hagemessen og Villmarksmessen er adskilt i separate haller. Men det vil være mulig å besøke begge messene på samme billett, sier Larssen.
- Det at flere messer går samtidig har gitt store synergier - og jeg tror at dette også vil gi større besøk til hagemessen, sier Larssen.

Viktige samarbeidspartnere
- Ellers er vi svært opptatt av å trekke inn samarbeidspartnere. Jeg er derfor glad for at både organisasjonen til de norske anleggsgartnerne blir med. Det samme gjelder Norsk Hageselskap og internettstedet hage.no.

- Vi vil også trekke inn en del aktører - spesielt på et rådgivergtorg - som vanligvis ikke har råd til å delta på messer. Men vi vet at disse aktørene har mye å tilby. Vi er også på jakt etter gartnere og andre som kanskje har helt spesielle blomster, busker eller trær som de gjerne vil introdusere for det norske folk. Vi er opptatt av å presentere alle tenkelige nyheter som har med hage og uterom å gjøre, sier han.

Skal vi lykkes med en slik messe må vi ha et faglig innhold og et program som fenger. Selvsagt skal det satset mye på opplevelser og på hva de ulike profesjonelle utstillerne får til, men får vi også inn alle dem som kan gi gode råd til folk flest - ja, da har vi fått en viktig dimensjon inn i denne messen.

Suksess
- Tregärdsmessän i Sverige er en kjempesuksess. Jeg mener det er grunnlag for å få suksess også i Norge for en hagemesse. Interessen for hage, hagestell og uterom har aldri vært større - og folk har aldri brukt mer penger på dette. Får vi også god deltakelse blant anleggsgartnerne og andre profesjonelle aktører kan dette virkelig ta av, sier Larssen.