ID-kortskandalen fortsetter

Det har skjedd en meget positiv ting i forhold til skandalen om ID-kortene. Nå er endelig BNL kommet på banen. Sist Byggeindustrien tok dette opp på lederplass, gikk BNL til forsvar for den behandling denne saken hadde fått hos myndighetene. Nå er BNL også kommet til at noe er galt - og at det trengs en storstilt kampanje for å få ordningen på plass. Det har vært vårt forslag fra dag en.

 

Vi mener fortsatt at hele denne saken har vært skakk-kjørt fra første stund. Vi har også prøvd å komme i kontakt med dem som har styrt denne prosessen i departementet, i Arbeidstilsynet og i NAV-systemet. Bakgrunnen for hele rotet er etter vårt syn at arbeidsoppgavene hos myndighetene ikke har vært klargjort. I tillegg har byggenæringens organisasjoner etter vårt syn vært svært så tafatte. De burde for lengst ha slått alarm i stedet for å gå i skyttergravene.

Saken med ID-kort er en stor og viktig reform. Vi har sett at staten har brukt betydelig beløpig i opplysningskampanjer når slike reformer er gjennomført på andre områder - men i dette tilfelle er det ikke brukt en krone - i alle fall ikke i de organer som når byggenæringen.

Nå må statsråden komme på banen - og han må rydde opp.